Margarynę z wodą podgrzać w garnku do roztopienia margaryny.
Dodać mąkę energicznie mieszając żeby nie powstały grudki.
Dodać proszek do pieczenia i wbijać do masy po 1 jajku, mieszając mikserem.
Masę podzielić na dwie części, rozsmarować na blaszce (24cm x 36cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200ºC, góra dół bez termoobiegu 20-25 minut (kontrolować stopień wypieczenia, ciasto powinno być suche).
Masa:
W połowie mleka (250 ml) rozpuścić cukier z cukrem waniliowym, zagotować. W drugiej połowie mleka rozmieszać mąki, wlać do gotującego się mleka z cukrem i chwilkę gotować, mieszając żeby w masie budyniowej nie powstały grudki. Odstawić do ostudzenia.
Miękkie masło włożyć do miski od miksera, dodawać po łyżce masy budyniowej i miksować na gładką masę.
Przełożyć masę na ciasto, wierzch posypać cukrem pudrem lub skropić polewą czekoladową.