Składniki:
- 400 g wody
- 700 g mąki orkiszowej
- 25 g świeżych drożdży
- 15 g słodu jęczmiennego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
Przygotowanie:
- Drożdże i cukier podgrzewamy w wodzie. TM: 3 min, 37 stopni, obroty 2.
- Dodajemy mąkę, sól i słód jęczmienny i wyrabiamy ciasto – tryb wyrabiania ciasta, 4 min. Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Po tym czasie wbijamy pięść w ciasto i kilka razy wyrabiamy dłońmi (najlepiej dłonie posypać mąką). Formujemy bochenek, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na kolejne 30 min. W tym czasie nagrzewamy piekarnik i naczynie, w którym będziemy piekli chleb (garnek kamionkowy lub naczynie żaroodporne) – 250 stopni, termoobieg.
- Przekładamy chleb do garnka, nacinamy wierzch nożem i przykrywamy garnek pokrywą. Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie zdejmujemy pokrywę garnka i pieczemy jeszcze przez 15 minut.

Приветствую Вас господа
Where is administration?
It is about advertisement on your website.
Regards.
тепловизоры китай купить
perdere peso correndo
Здравствуйте дамы и господа
Can I contact admin??
It is important.
Regards.
плиткорезы интернет магазин
The worlds essay help .
Order NOW!!! http://h-und-s-dachbau.com/index.php?title=New_Step_by_Step_Map_For_Studybayscom
UYhjhgTDkJHVy
What do you think about this info? https://servis-55.ru/
I think it is best!!!
Скоростные, мобильные lte прокси для Instagram ротационные