Wirtualna książka kucharska
Sałatka z krakowską suchą
Sałatka z krakowską suchą

Sałatka z krakowską suchą

Składniki:

  • około 50 g rukoli
  • 200 g kiełbasy krakowskiej suchej
  • 5 filetów suszonych pomidorków w zalewie
  • około 100-150 g sera fety
  • 40 g nasion słonecznika
  • 150-200 g makaronu durum

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotować według wskazań na opakowaniu. Rukolę umyć i osuszyć. Pomidory i ser feta pokroić.
  2. Kiełbasę krakowską pokroić w małe kawałki i uprażyć na suchej patelni – następnie przełożyć na ręcznik papierowy.
  3. Słonecznik uprażyć na suchej patelni
  4. Wszystkie składniki wymieszać, polać olejem z suszonych pomidorów, doprawić pieprzem (można dodać świeżej mięty)

Smacznego!

Comments are closed.