Wirtualna książka kucharska
Babeczki kokosowe z polewą z białej czekolady
Babeczki kokosowe z polewą z białej czekolady

Babeczki kokosowe z polewą z białej czekolady

Składniki:

  • 120 g masła
  • 150g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 75 g cukru
  • 75 g wiórek kokosowych + dodatkowa ilość na posypanie wierzchu babeczek
  • 2 jajka 
  • 50 ml soku z cytryny
  • 90g czekolady białej

Przygotowanie:

  1. Masło roztopić – TM: 3 min 60°C obroty 1
  2. Dodać wszystkie pozostałe składniki i wymieszać – 3 min tryb wyrabiania ciasta.
  3. Ciasto nakładać do foremki na muffinki, wyłożonej papilotkami. Piec 20 min w temperaturze 180°C .
  4. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Smarować wierzch muffinek roztopioną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi.