Margarynę, żółtka i cukier utrzeć mikserem na gładką masę. Dodać ser, zmiksować.
Żelatynę namoczyć przez 10 min w 1/4 szklanki zimnej wody.
Mleko podgrzać (nie zagotowywać), rozpuścić w nim namoczoną żelatynę, chwilę podgrzać i wlać do masy serowej.
Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą serową.
Masę przełożyć do garnka i lekko podgrzać cały czas energicznie mieszając aż do uzyskania gładkiej masy.
Masę przelać do tortownicy o średnicy 24 cm i odstawić do ostudzenia, następnie przełożyć do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Kiedy masa zastygnie przygotowujemy galaretkę – 2 opakowania galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Ostudzamy i odkładamy na chwilę do lodówki (pilnować bo w lodówce lubi szybko stężeć). Gdy galaretka zaczyna lekko tężeć wykładamy na sernik wybrane owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.