1 łyżeczka przyprawy do ryby Dar Natury (można zamiennie dać sól, pieprz, odrobinę majeranku i czerwonej papryki)
Panierka:
1/2 szklanki płatków kukurydzianych
2 łyżki płatków owsianych
2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
2 łyżki amarantusa ekspandowanego
Przygotowanie:
Marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach.
Filet z łososia zmielić lub pokroić w drobną kosteczkę.
Koperek i natkę pietruszki posiekać.
Wszystkie składniki na kotleciki wymieszać.
Płatki kukurydziane zmiażdżyć (ja używam do tego szklanki, można łyżeczką czy krótko zmielić blenderem). Dodać resztę składników na panierkę i wymieszać.
Uformować kotleciki i obtoczyć w panierce. Piec 20 minut na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 200ºC.